21 Nisan 2014 Pazartesi

Devde yaşanan şok hata!

Arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi Galaxy S4, Samsung için gerçekten önemli dayanaklarından biri. 
Gerçekten hem özellik hemde şıklık olarak hakkını veren bir akıllı telefon. Ama gecenlerde denk geldiğim bir haberde Galaxy S4′te bi hata ,daha doğrusu bir tehlike olduğunu okudum bu yüzden sizlede paylasmak istiyorum haberi.
Bir İsrail güvenlik firması Samsung’un popüler akıllı telefonu Galaxy S4′lerde güvenlik açığı bulunduğunu, bu açık nedeniyle hacker’ların e-posta kayıtlarını kolayca takip edebileceğini kaydetti.
Samsung’un güvenlik platformu Knox’ta keşfedilen açık ile birlikte Knox platformunun yer aldığı Galaxy S4 dahil birçok Galaxy telefonda e-posta takibi istendiği taktirde yapılabiliyor. Bunun için hacker’ların zararlı yazılımı telefona bulaştırmaları yetiyor.
Android 4.3 güncellemesiyle birlikte dağıtılan Knox, aslında bir güvenlik sistemi ve Galaxy telefonlar için geliştirilen bir uygulama. BlackBerry ve iOS’a kıyasla daha fazla güvenlik zafiyeti olduğu için geliştirilen Knox bu sayede Samsung’un telefonlarını zararlı yazılımlara karşı koruyor.
Ben-Gurion Üniversitesi Cyber Security Lab araştırmacısı Mordechai Guri’nin keşfettiği açık üzerine açıklama yapan Samsung yetkilileri iddialar üzerine yazılım üzerinde araştırmalara başladıklarını duyurdu.
çeviri: incehesap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder